Бившият президент на Барселона Жоан Лапорта реши да привлече вниманието към себе си като заяви, че според него Реал Мадрид стои зад обвиненията към Барселона в използването на допинг.

Миналата седмица радио „Кадена Копе” съобщи, че от столичния клуб искат затягане на контрола върху използването на забранените вещества, тъй като в тима подозирали нещо нередно в Барселона и Валенсия.

Това предизвика бурна реакция от „Камп Ноу”, което доведе до обяснения и извинения от медията. От Реал категорично се разграничиха от скандала, но за Лапорта няма съмнение кой е в основата.

„Абсолютно ясно е, че Реал Мадрид стои зад обвиненията срещу Барселона в използването на допинг. От клуба трябва да се извинят на каталунците, а от своя страна ръководството на Барса да защитава по-добре футболистите си и да не реагира чак толкова остро”, заяви Лапорта, който бе заменен начело на клуба през миналата година от Сандро Росел.

В същото време халфът на отбора Андрес Иниеста обяви, че не се интересува кой е в основата на обвиненията.

„Това, което се случи е много сериозно, но за мен няма значение кой го е направил. Нашата задача е да играем и да мислим единствено за футбол”, коментира полузащитникът.