Берое - Левски, двубой от 23-ия кръг на "А" група, стадион "Берое" в Стара Загора, 15:00 часа.

"Сините" са фаворит в срещата, но от друга страна Берое няма загуба като домакин през този сезон и разчита на сериозната подкрепа на своите привърженици.

Левски изпитва трудности в завършващата фаза, което се видя и в предишния мач на тима от Герена, а Берое е доста солиден, когато играе пред пълните трибуни в града на липите.

Очаква се пълен стадион за двубоя, като сблъсъкът се явява изключително важен за двата отбора.

БЕРОЕ

Контузени: Диан Генчев, Веселин Пенев, Слави Жеков, Ваня Джаферович, Здравко Илиев и Пламен Петров

Вероятен състав: Теодор Скорчев, Владислав Ямуков, Павел Ковачев, Александър Томаш, Станислав Бачев, Петър Костадинов, Стефан Велев, Петър Димитров, Милен Танев, Тодор Христов, Евгени Йорданов


ЛЕВСКИ

Групата за мача: Пламен Илиев, Кирил Акалски, Дъстли Мюлдер, Йордан Милиев, Сержиньо Грийн, Стефан Станчев, Иво Иванов, Жанвион Юлу Матондо, Александър Александров, Даниел Димов, Марко Видович, Владимир Гаджев, Мариян Огнянов, Даниел Младенов, Христо Йовов, Дарко Тасевски, Исмаил Иса, Иван Горанов, Александър Киров


Контузен: Гара Дембеле

Наказан: Веселин Минев


Вероятен състав:  Пламен Илиев, Дъстли Мюлдер, Йордан Милиев, Иво Иванов, Сержиньо Грийн, Даниел Димов, Владимир Гаджев, Александър Александров, Дарко Тасевски, Христо Йовов, Исмаил Иса


Прогноза на Gol.bg:

Левски гони задължителна победа, в опит да спаси сезона, стопявайки голямата разлика от 8 точки пасив на върха. При победа за „сините” интригата се запазва поне до следващия кръг.

Берое е приятната изненада на шампионата, като заралии изостават едва с 6 точки пред третия ЦСКА и при победа над Левски това може да се окаже повратен момент, като един успех над софиянци може да е достатъчно вдъхновяващ за момчетата на Илиан Илиев, които могат да се опитат да направят и невъзможното в търсене не европейски квоти.

Прави впечатление изключително динамичната играе на Берое на свой терен, като старозагорци не се влияят по никакъв начин от името и моментната форма на съперника. От своя страна Левски все още не може да намери своя облик и въпреки, че печели точки, тимът от „Герена” няма ясна футболна физиономия.

Колкото и да ни се иска интригата в „А” група да остане до самия край на шампионата, Левски не изглежда като страшилището, което може да нанесе първата домакинска загуба на Берое за сезона. При обективно съдийство на главния съдия Таско Тасков, „сините” ще си тръгнат от Стара Загора с не повече от една точка.

Резултат: Берое – Левски 1:1