В НХЛ ще има нов шампион. Носителят на Купа Стенли Чикаго не успя да стане 4-ият тим наваксал пасив от 0-3 победи и отпадна от надпреварата след поражение с 1:2 в 7-ия двубой. Следващият съперник на канадците ще бъде Нешвил.

Алекс Бъроус се превърна в герой за домакините. Той първо откри резултата в първата третина, но по-малко от 2 минути преди края Джонатан Тоус изравни за Блекхоукс и прати мача в продължение.

В него бившият вратар на Чикаго Роберто Луонго направи страхотно спасяване срещу Патрик Шарп в началото, плъзгайки се по леда и затваряйки вратата си.

5 минути и 22 секунди след началото на допълнителната третина, Бъроус се възползва от грешка на Крис Комполи и вкара с изстрел над дясното рамо на вратаря Кори Крофърд, който иначе бе страхотен и спаси 36 удара на съперника.

На Изток Филаделфия нямаше такива проблеми в седмата среща и след 5:2 срещу Бъфало елиминира Сабите с 4-3. "Летящите" поведоха с 4:0 в началото на третата част и по този начин си гарантираха място в следващия етап.

Монреал и Бостън също стигнаха до 7-и двубой, след като "Канадците" биха с 2:1. И двете попадения за домакините паднаха след предимство от 5 на 3 на леда. Решителният сблъсък е в залата на "Мечоците".