Капитанът на Манчестър Сити Карлос Тевес отказа да даде каквито и да е гаранции, че ще остане в клуба през следващия сезон.

Във вчерашния следобед "Гражданите" сложиха край на 35-годишната суша без спечелен трофей и тимът взе Купата на Англия.

В последно време има доста спекулации около бъдещето на аржентинския национал и на Острова смятат, че той ще напусне "Ийстланд" след този сезон.

Тевес подаде молба за трансфер още преди няколко месеца, но тогава бе разубеден от Роберто Манчини да остане в отбора.

След финалния мач срещу Стоук Сити, журналистите веднага "награбиха" аржентинския национал и го атакуваха с въпроси, свързани с бъдещето му.

"Имам нужда от почивка, за да събера мислите си и да прекарам повече време със семейството си. Само при такива обстоятелства мога да премисля спокойно моето бъдеще", заяви нападателят, цитиран от "Дейли Меил".

"Искам да бъде ясно, че нямам абсолютно никакви проблеми с Роберто Манчини, въпреки това, което се пише и говори", добави аржентинецът.

"Не мога да решавам какво да правя за напред без моето семейство, тъй като ние трябва да вземем заедно това решение. Повтарям, че нямам проблеми с Манчини. Все още обаче не съм решил, дали ще остана или ще напусна", каза още той.

Към днешна дата е ясно, че мъката на Тевес по семейството му го подтиква да напусне "Ийстланд".

Източник, близък до Сити, призна че нападателят най-вероятно ще премине в друг отбор, тъй като семейството му означава много за него, а към момента той няма възможност да вижда често своите роднини.