Реал Сосиедад също влиза в борбата за подписа на бившия селекционер на Аржентина и Чили Марсело Биелса, съобщава „Марка”.

Досега Севиля се считаше за отбора, който провява най-сериозен интерес към специалиста и дори му отправи конкретна оферта, на която обаче все още на „Санчес Писхуан” не са получили отговор.

Според испанските медии Биелса е трябвало да отговори още вчера дали приема предложението или не, но на този етап все още не е направил това.

Счита се, че причината за забавянето е предложение от друг испански тим, а именно от Реал Сосиедад, който също търси промяна на треньора, след като оцеля едва в последния кръг на изминалия сезон.

По-рано през сезона аржентинският специалист бе забелязан на „Аноета”, така че още тогава от клуба от Сан Себастиан са провели предварителни разговори с него.

В момента Биелса е без работа, след като напусна поста си на селекционер на Чили през февруари. През 1998 година той бе за известно време начело на Еспаньол, но напусна след като бе повикан да замени Даниел Пасарела начело на Аржентина.