Заговор срещу отбора на САЩ в група А на Световната лига по волейбол може да ни класира за финалния турнир. Лидерът Бразилия е сигурен финалист с 24 т., а Полша и САЩ имат по 18 т. и се борят за второто място, което също дава виза.

Според запознати Бернардо Резенде може да нареди на "селесао" да падне в последните два мача от Полша и така да елиминира американците.

Това няма да е прецедент за бразилците, които на световното в Италия миналата есен си избраха по-лесен съперник със симулативна игра срещу България (0:3).


Ако обаче Поляците станат трети в гр. А, пак се класират по право като домакини на финалния турнир. Тогава четата на Радостин Стойчев ще трябва да се моли Сърбия да отпадне като втория тим с най-лоши показатели от всички групи. Нашите са втори в гр. В след Русия.


България изпусна Япония във втория мач вчера и срещата се реши в тайбрек. Отново посредствено игра звездата Матей Казийски, а Теодор Тодоров и Цветан Соколов носеха отбора на гръб.

Селекционерът Радо Стойчев скастри Казийски: "Очаквам повече от лидерите, особено от Матей. Неговата игра беше на светлинни години от най-доброто."