Трансферът на Сеск Фабрегас е на път да се окаже един от най-добрите удари, които каталунците са правили в историята си.

Снощи халфът вкара изравнителния гол при 2:2 срещу Валенсия и по този начин отбеляза гол в 4-и пореден мач от първенството.

Така бившият играч на Арсенал подобри постижението на Бернд Шустер и Луис Енрике, които бяха вкарали във всеки един от първите си 3 двубоя в Лигата, след идването си в състава.

Ако вкара и срещу Атлетико Мадрид в събота, Сеск ще изравни постижението на Сесар Родригес и Златан Ибрахимович, които вкарваха във всеки един от първите си 5 срещи за състава.

Най-добрият голмайстор в историята на клуба направи това през 1950 година, а шведът през 2009, но след само един сезон напусна на “Камп Ноу”.

“Контролирахме мача през второто полувреме и заслужавахме равенството, а дори можехме и да спечелим. Доволен съм от представянето си и от това, че успях да помогна на тима” коментира полузащитникът, който се възползва по отличен начин от травмата на Андрес Иниеста.