Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис коментира пред вестник "Кориере дело Спорт", че причината неаполитанците да загубят от Парма през уикенда е напрежението от предстоящия двубой с Байерн Мюнхен в Шампионската лига.

Лидерът в група А на най-престижния европейски клубен турнир гостува утре на отбора от Южна Италия, който пък заема втора позиция във временното класиране. Мачът започва в 21:45 часа българско време.

"В Бундеслигата и в Шампионската лига Байерн има само един допуснат гол този сезон, но се надявам това да се промени утре. Германците са много опитен тим, обаче всичко е възможно", заяви Де Лаурентис.

В събота "сините" допуснаха неочаквано поражение с 1:2 при домакинството си на Парма. Головете за "джалоблу" вкараха Масимо Гоби и Франческо Модесто, а за Наполи се разписа Джузепе Маскара.

"Парма е отбор, който е гладен за успехи срещу сериозни състави като нашия, така че не съм прекалено изненадан от загубата. Що се отнася до битката за Скудетото, Ювентус има това предимство пред нас, че не играе в Европа и може да се съсредоточи върху Серия А", каза още Де Лаурентис.