Играчите в НБА получиха ултиматум от Лигата и собствениците на отборите относно колективния трудов договор.

До сряда те трябва да вземат решение дали ще го приемат или не, но в противен случай рискуват следващото предложение да бъде много по-лошо и при липса на споразумение сезонът окончателно може да бъде отменен.

Поредните разговори по отношение на локаута продължиха около 8 часа и последната оферта от босовете е до 51% от общите приходи, което обаче така или иначе е по-ниско от минималното изискване на баскетболистите, което е от 52,5%.

“Ние силно се надяваме, че това противопоставяне ще накара играчите да преосмислят позицията си и да приемат предложението” коментира комисионерът на Лигата Дейвид Стърн, като вече е ясно, че босовете явно са решили да действат твърдо.

“Днес беше още един тъжен ден за всички фенове на играта. Без никакво съмнение ние положихме сериозни усилия, за да постигнем споразумение и показахме добра воля, така че ние също губим много. Отново ще кажа, че нашето желание е да играем, но все пак искаме това да стане при нашите условия” коментира шефът на профсъюза на баскетболистите Дерик Фишър.