Според информация на германския вестник "Билд" лондонския Арсенал се интересува не само от Марио Гьотце, но и от друг ас на Борусия Дортмунд - 23 годишния Кевин Гроскройц.

Интересното в случая е, че Гроскройц е голям фен на "артилеристите" и изобщо не крие, че това е клубът, където иска да играе, ако излезе в чужбина.

И 19-годишният Гьотце, и Гроскройц имат договори с Борусия до лятото на 2014 година. През следващия трансферен прозорец обаче Арсен Венгер може и да развърже кесията и да вземе талантливите младоци.

Скаутът на Арсенал Стив Роули присъстваше на домакинския мач на Дортмунд срещу Олимпиакос от Шампионската лига, когато мощната тупалка на Гроскройц се оказа единствения гол в мача , а германският шампион записа първа победа в надпреварата през този сезон.

"Наясно сме с интереса на Арсенал към Кевин Гроскройц, но към този момент все още не сме осъществили контакт с клуба", заяви мениджърът на Гроскройц Константин Лиолиос.

"Ако изобщо мога да си представя трансфер в друг отбор, тогава той ще е английски. А клуб като Арсенал е интересен за всеки един футболист", признава самият Кевин Гроскройц, който е известен със своята страст към Арсенал и към английския национален отбор по футбол.

Босът на Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке обаче вижда в интереса на Арсенал начин да се повлияе психически на играчите на съперника преди сблъсъците между двата тима от Шампионската лига.

"Преди домакинския ни мач срещу Арсенал в Англия се печеше темата за Гьотце. Преди реванша на английска земя става дума за Гроскройц. Навярно това е метод от страна на съперника", загадъчно заяви шефът.

През лятото се появиха информации в германската и английската преса, че Арсенал е предложил 40 милиона евро за Гьотце, а от Дортмунд са отказали предложението.