Жозе Моуриньо вече мисли за супердербито с Барселона, което ще се състои след по-малко от 2 седмици (10 декември).

Преднината от 6 точки на Реал в класирането радва португалеца, който според “Марка” ще заложи на сигурно в сблъсъка, тъй като евентуално равенство ще запази дистанцията между двата тима, дори и при положение, че Барса вземе изтегления си мач срещу Райо и излезе на “Бернабеу” само с 3 точки пасив.

"Специалния" е убеден, че изходът от сблъсъка ще бъде решен в средата на терена, където планира да противопостави трима играчи на съперника.

През миналия сезон той прати Пепе в тази зона, но сега към обичайните титуляри Чаби Алонсо и Сами Кедира, ще добави енергичния Ласана Диара, след като Реал постигна 6 победи в 6 мача с тези трима футболисти на терена през сезона.

При това положение схемата на игра ще стане 4-3-3, като Кристиано Роналдо и Анхел ди Мария най-вероятно ще бъдат поставени на двата фланга, а Карим Бензема ще бъде единственият чист нападател.

Предполага се, че Моуриньо в никакъв случай няма да рискува, тъй като до края на сезона има още много мачове. Освен това шампионите ще бъдат под напрежение заради развоя на събитията и това може да помогне на столичани да постигнат повече от очакваното. При всичко положения обаче целта на Реал ще бъде този мач да не се губи.