Президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис изрази недоволството си от съдията Паоло Талиавенто, който според него е ощетил отбора по време на вчерашното равенство 3:3 с Ювентус на "Сан Паоло".

В отложен двубой от 11-тия кръг на Серия А неаполитанците водеха с 2:0 на почивката и с 3:1 20 минути преди края на срещата. Въпреки това техните съперници показаха сила на духа и не допуснаха поражение. През първата част пък, при резултат 0:0, Марек Хамшик изпусна дузпа.

Словашкият национал всъщност вкара топката в мрежата, но главният рефер го накара да повтори изпълнението. При повторението Хамшик не беше толкова точен и прати кълбото над напречната греда.

"За мен мачът свърши 4:3 за нас. Имам предвид гола ни, който беше отменен. Не мога да разбера на какво се дължи решението дузпата да се бие наново", каза Де Лаурентис, цитиран от електронното издание Goal.com.

Президентът на "адзурите" не пропусна да коментира и предстоящите последни мачове от груповата фаза на Шампионската лига. В смятаната от мнозина за най-трудна група "А" на 7-ми декември Наполи гостува на Виляреал, а Манчестър Сити домакинства на Байерн Мюнхен.

За момента представителят на Италия има предимство пред английския тим, но при победа на "гражданите" над баварците, момчетата на треньора Валтер Мадзари на свой ред ще се нуждаят от успех срещу "жълтата подводница", за да продължат напред във фазата на директните елиминации.

"Вече виждам как шейховете почват да дърпат конците зад кулисите – и това не ми харесва", заяви Де Лаурентис, намеквайки за някаква конспирация на Сити с цел елиминирането на Наполи.