От ръководството на Манчестър Сити обявиха, че няма да пуснат непокорния стрелец Карлос Тевес за ниска трансферна сума в друг отбор.

Президентът на тима Калдун Ал Мубарак заяви, че Карлитос ще остане при "гражданите" ако не се намери тим, който да плати исканата от Манчестър Сити сума.

"Карлос остава наш играч за следващите два сезона и половина. Докато не получим добра оферта за него, той остава тук", отсече Мубарак.

"Интер и ПСЖ влязоха в преговори с нас. По всичко личи, че Милан не е опция пред Тевес. Господин Галиани и неговите съветници показаха прекалено голяма увереност, след като се бяха разбрали с футболиста."

"Ако те искат да влезем в преговори до края на този трансферен прозорец, трябва да спрат да се поздравяват взаимно, а да помислят как ще покрият исканата от нас сума", допълни босът на Сити, който охлади амбициите на Милан да плати по-ниска от реалната трансферна сума за аржентинеца.

В същото време Тевес бе намерен за виновен от Манчестър Сити за това, че е напуснал лагера на тима през ноември 2011 година. Играчът ще бъде лишен от 6 седмични заплати, което прави близо 1.2 милиона паунда.

Според медиите на Острова общите загуби на Тевес от заплати, бонуси, както и от платени глоби вълзилат на цели 9.3 милиона паунда. Тевес има време да обжалва наказанието на клуба си пред футболната асоциация. Крайният срок е 30-ти януари.