Представители на Община Пловдив се запознаха с офертата за изграждане на спортно-тренировъчна база на ПФК Ботев в квартал Коматево.

След като вчера бе прието заявлението за участие в конкурса за концесията на терена в пловдивския квартал, днес 11-членната комисия разгледа и предложението на клуба за новия комплекс.


Комисията поиска ръководството на Ботев да декларира, че ще представи и внесе за съгласуване с Община Пловдив необходимите строителни книжа за базата в срок до 4 месеца след подписването на концесионния договор.

Декларацията ще бъде входирана още утре. След това кандидатурата на футболният клуб трябва да бъде одобрена от общинския съвет, след което остава да бъде подписан контракта между двете страни и да бъде издадено разрешително за строеж.


Комисията установи, че ПФК Ботев отговаря на всички концесионни изисквания на Община Пловдив, включително за минимална инвестиция в размер на 4 757 000 лева.

Базата трябва да бъде завършена и обектите в нея въведени в експлоатация в срок до 36 месеца от подписване на концесионния договор.


Проектът за базата в Коматево се разполага върху площ от 66 034 кв.м. Той включва 5 футболни терена, многофункционална спортна площадка, писта, пясъчник, спортно-възстановителен център, паркинг и трибуна с 2000 седящи места.