Гуус Хидинк е новият треньор на Анжи (Махачкала). Според холандското издание "Voetbal International" той вече е подписал договор с тима от Дагестан. Контрактът е за 2 години. 65-годишният треньор ще пътува за турския курорт Белек, където Анжи е на лагер в момента.

В последните дни Анжи имаше контакт с няколко именити треньори. Освен Хидинк в списъка беше още Фабио Капело. Преговорите с италианеца обаче не се развиха добре.

Холандското издание дори обяви помощниците на Хидинк в Анжи. Това ще бъдат Тон дю Шатине, който преди работеше в Утрехт и бившия треньор на Урава Ред Даймъндс Желко Петрович.

За последно Хидинк работи в националния тим на Турция. Той обаче напусна след отпадането от Хърватия на баражите за Евро 2012. Турците загубиха с общ резултат 0:3.

Анжи уволни своя треньор Краснозян преди няколко дни. През декември той бе подписал нов контракт за 5 г., но собственика Керимов реши да направи промяна. Не се споменава заплатата на Хидинк, но тя ще е една от най-високите в Европа. Офертата за Капело бе 10 млн. евро чисто на година.