Атлетико Мадрид - Барселона, мач от 24-я кръг на испанската Примера Дивисион. Стадион "Висенте Калдерон", начало 22.30 часа.

Групата на Атлетико Мадрид:

Вратари: Куртоа, Серхио Асенхо
Защитници: Годин, Фелипе Луис, Силвио, Домингес, Переа, Миранда
Полузащитници: Марио Суарес, Тиаго, Салвио, Арда Туран, Асунсао, Габи, Мерида, Коке, Хуанфран
Нападатели: Адриан, Фалкао, Пици


Групата на Барселона:

Вратари:  Валдес, Пинто,
Защитници: Алвеш, Пуйол, Пике, Абидал, Адриано,
Полузащитници: Бускетс, Кейта, Масчерано, Фабрегас, Иниеста, Шави, Тиаго, Куенка
Нападатели:  Меси, Алексис, Тейо, Педро

Контузени: Афелай, Вия, Фонтас


ПРОГНОЗА: Барселона гостува на Атлетико Мадрид в дербито на кръга в Примера Дивисион, което може да реши окончателно изхода на борбата за титлата.

В момента каталунците изостават на 10 точки от вечния враг Реал Мадрид и нов провал би сложил точка на спора. По ирония на съдбата Атлетико може да се превърне в задочен помощник на съгражданите си, с които никак не се долюбват.

Интригата в мача е висока главно заради слабата представяне на каталунците като гости през този сезон, както и на добрата форма на Атлетико Мадрид откакто начело на отбора застана Диего Симеоне. "Дюшекчиите" нямат загуба вече в 7 поредни мача в първенството (3 победи и 4 равенства), като са допуснали един единствен гол в тези мачове.

Добрата защита на мадридчани обаче ще бъде подложена на възможно най-сериозния тест, когато срещу нея се изправят Лео Меси и компания. Аржентинецът има цели 14 гола срещу Атлетико. Като цяло в дербитата между тези два отбора падат много голове. За последните 20 години двата отбора вкарват средно по 4 гола на мач, а в ерата "Гуардиола" дори по 5 попадения.

Решителният фактор, който може да определи изхода на двубоя е физическата форма на двата отбора. За първи път от много време каталунците имаха лукса да почиват през седмицата. Атлетико от своя страна трябваше да играе мач от Лига Европа срещу Лацио и няма да е толкова свеж.

Затова ще заложим на победа на Барса и ново шоу на Лео Меси.

Резултат: 2:4