Ботев Пловдив вече е официален концесионер на стадиона в Коматево. Договорът за концесията вече е факт, съобщи PlovdivNews.net.

"Благодаря на Ботев за тази сериозна инвестиция, която ще е от полза не само за футболния клуб, но и за целия град", заяви кметът на Пловдив Иван Тотев.

"Със строежа на тази база ще вдигнем много нивото на Ботев. Това е голямо предизвикателство за нас", заяви пък Ангел Палийски.

Той поясни, че реално строителството ще започне в началото на май, а до тогава ще бъдат подготвени всички нужни документи и строителни разрешения.

До 2 години базата трябва да бъде превърната в модерен спортен комплекс. Проектът се разполага върху площ от 66 034 кв.м. и е на стойност близо 5 милиона лева.

Той включва 5 футболни терена, многофункционална спортна площадка, писта, пясъчник, спортно-възстановителен център, паркинг и трибуна с 2000 седящи места.

До 10 дни пък започва ремонта на тревното покритие на стадион "Христо Ботев". До края на седмицата трябва да бъде готово становището от община Пловдив, след което фирма "Онтарио спорт" започва моментално, а договорът с нея вече е подписан.

"Вече има постигната договорка с министерство на отбраната за спорните 30 кв./м Днес имаме и среща с министър Свилен Нейков за уточняване на някои подробности около концесията. До няколко месеца ще започне и останалата част от ремонта", заяви Палийски.