Хосеп Гуардиола не остана много доволен от равенството на Барселона 0:0 срещу Милан, макар и в Италия.

Резултатът остави добри шансове и на италианците да преминат 1/4финалите на Шампионската лига, след като сега и голово равенство на „Камп Ноу” ще ги прати напред.
 
„Реваншът ще бъде ужасен, защото Милан е много качествен съперник. Жалко е, че не вкарахме гол, защото в подобни елиминации винаги е важно да отбележиш на чужд терен. Надявам се, че стадионът ще бъде пълен и привържениците ще ни помогнат”, коментира той след двубоя.

„От друга страна, за да си сигурен, че ще се класираш напред в турнира, трябва да побеждаваш. Не сме загубили шансовете си и можем да изпълним мисията си у дома”, добави специалистът.

Както и Карлес Пуйол, Гуардиола също не бе доволен от състоянието на терена. Подобно мнение изрази и Арсен Венгер след осминафиналите на турнира.

„Тук определено трябваше да положим много усилия, за да играем футбол и това също ни затрудни. В крайна сметка обаче когато сме гостували на Милан винаги сме имали проблеми, така че нищо необичайно не се е случило. Има още един мач, в който можем да постигнем целта си”, изтъкна Пеп.