Отказалият се от снукъра Стивън Хендри, който е най-успешният майстор в историята на играта, предупреди боса на федерацията Бари Хърн, че управителното тяло не може да си позволи да изгуби световния шампион Рони О'Съливан.

Ракетата стана поредния играч, който се оплака от претоварената програма през сезона. Само допреди няколко години ранкинг-турнирите бяха 6. Сега техният брой е 27. Цели 50 седмици от годината се натоварени с различни снукър-състезания.

Дестинацииите извън Великобритания са Китай, Австралия, Бразилия, Германия, Белгия, Полша, България (на 99%). Има вероятност за провеждане на състезания в Бахрейн, Малта, Тайланд. Всичко това идва в повече на състезателите, а Рони дори заплаши, че ще сложи край на кариерата си, подобно на самия 7-кратен първенец Хендри.

"Това, което казва Бари Хърн е вярно - никой играч не е по-голям от снукъра, но по целия свят Рони е този, който продава, феновете искат да гледат най-вече него", споделя Хендри пред Би Би Си.

"Той е най-добрият състезател в света, а всеки един турнир без най-добрия играч в него губи своята стойност", допълва легендата.

"Аз говорих с Рони няколко пъти през сезона и той намекна, че мисли за отказване. Не съм сигурен, че той няма да играе повече снукър, но според мен той не се наслаждава на сгъстената програма в момента."

"Рони е на такъв етап от кариерата си, че иска всеки турнир да е вълнуващ като световното първенство и ако всяка надпревара бе като тази в Крусибъл, аз съм сигурен, че той ще продължи да играе дълго време, но доста малки турнири не носят удоволствие от участието в тях."

"Не казвам, че Бари Хърн ще отиде да моли Рони да остане. Но не бих искал да съм в положението на Бари, опитвайки се да продавам турнир, в който не участват най-големите играчи."

"Това е като в голфа, където интересът към този спорт рязко спадна когато Тайгър Уудс не играеше, даже имаше отлив на спонсори. Според мен ситуацията с Рони е същата", завърши великият Стивън Хендри.