Очаква се на първата тренировка на ЦСКА в събота (9 юни) да се появят Абел Анисе, който дойде в Борисовата градина още през пролетта, но нямаше право да играе, както и пратеният миналото лято под наем в Шотландия Килиън Шеридън.

Част от юношите и преотстъпени футболисти също ще се появят на първото занимание на армейците. На практика това значи, че ЦСКА ще започне подготовка с над 30 състезатели, което се превръща в практика на стадион „Българска армия”.

Проблемите с Анисе все още не са решени, но от ЦСКА след куп безуспешни опити да го картотекират сега имат надежда. За целта са направени опити за преговори с Черноморец Бургас, откъдето искат трансферна сума за него.

В лицето на Абел от ЦСКА виждат лидера в халфовата линия на отбора, която бе пълен провал през изминалото първенство.

Първата тренировка на отбора е насрочена за 10:00 часа на стадион "Българска армия". Футболистите ще преминат традиционните медицински прегледи, а на 12 юни заминават за първи лагер в Самоков.

В последния ден от подготовката в града ЦСКА най-вероятно ще изиграе контрола на стадион "Искър" в Самоков.

Вторият лагер е от 28 юни почти сигурно в Холандия. Там ще бъдат и повечето контроли. В предишната подготовка на ЦСКА под ръководството на Милен Радуканов бе в Ниската земя.

Тогава шефовете посетиха отбора и са останали доволни от условията. Впоследствие имаше проблеми с разплащането за лагера в Холандия, но в крайна сметка нещата бяха договорени.