Националният селекционер на Чехия Михал Билек логично остана разочарован от неприятната загуба с 1:4 от Русия на старта на участието на страната, на Евро 2012.

Чехите имаха доста добри моменти по време на срещата, но въпреки това липсата на опит и класа попречи на страната.

"През първите 15 минути владеехме добре топката и имахме възможност да отбележим гол. След това направихме две грешки и загубихме топката по средата на терена. Русия е много силен отбор, който успешно може да подлага на натиск противника. Това е един от фаворитите в нашата група", обяви Билек на пресконференцията след мача.

"При 0:2 искахме да променим резултата и да обърнем нещата в наша полза, но не успяхме за наше съжаление. Често губехме топката и позволихме на руснаците да се възползват от грешките ни. По време на почивката казах на моите футболисти да не дават на противниковите нападатели да играят толкова с топката", добави селекционерът на Чехия.

"Ние обаче сме в състояние да реагираме след тази загуба. Вярваме, че можем да спечелим следващите два мача. Ние просто трябва да покажем нашия дух", каза още той.

Билек се върна отново на мача с Русия и направи някои анализи на представянето на противника, което му е помогнало да стигне до победата.

"Русия имаше много положения. Те играха много бързо, с по едно-две докосвания. Кержаков ни създаде сериозни главоболия, но не успяхме да отнемем топката от краката му"

"Дзагоев пък направи много силен мач. Очаквахме да започне като титуляр. Това е един страхотно талантлив футболист"

"Не мисля обаче, че е правилно поведението на нашите фенове, които освиркаха Милан Барош. Той пропусна няколко топки, но останалата част от играта му бе на добро ниво", завърши Михал Билек.