Нападателят на Хърватия Марио Манджукич логично бе избран за играч на мача при победата над Ирландия, след като вкара 2 гола при успеха с 3:1.

„Беше тежък мач, но знаехме какво да очакваме и какъв е залогът. Знаехме как да играем и дадохме най-доброто от себе си” коментира той, след като хърватите поведоха в групата. 

„Вкарахме рано, което ни помогна и като цяло заслужавахме да спечелим. Победата е фантастична” добави играчът, който се разписа на два пъти с глава.

„Баща ми ми каза, че трябва да подобря играта си с глава и сега със сигурност ще бъде доволен. Работих много върху това, висок съм, така че това ми помага. Головете ми показват, че наистина прогресирам в това отношение” изтъкна нападателят на Волфсбург.

През миналия сезон той бе човекът реализирал най-много попадения с глава в Бундеслигата, а вторият му гол във вратата на Гивън бе под №100 на еврофинали вкаран по такъв начин. 

Освен това Манджукич се изравни с Алан Дзагоев на върха при реализаторите, като и двамата имат по 2 попадения досега в надпреварата.