Бившият италиански национал Енрико Киеза е на мнение, че неговите сънародници са можели да спечелят вчерашното си битка с Испания, но изравнителното попадение за Ла Фурия е дошло твърде рано.

"Това бе страхотен двубой. Резултатът е добър, но за съжаление не успяхме да задържим преднината си по-дълго време. Това щеше да затрудни Испания", каза пред Goal.com Киеза.

"От техническа гледна точка се насладих на срещата. Това със сигурност е едно хубаво европейско първенство. Без съмнение Марио Балотели направи грешка при онова положение през втората част."

"Според мен той не знаеше какво да прави - да стреля или да подава към Антонио Касано, който беше сам на далечната греда. Това беше техническа грешка, защото той загуби много време и Серхио Рамос бе отне топката.

"Нашата атака изпитваше трудности. Балотели и Касано трябваше да вършат и черната работа, да се жертват за отбора. Тактически те играха силно. Но и двамата могат повече, особено в техническата част."

"Без съмнение Испания е фаворит в групата, това е най-силният отбор. Но ако вчера испанците бяха догонващи в резултата още 10 минути, не съм сигурен че те щяха да изравнят."

"Мачът с Хърватия е най-трудният за нас, тъй като рискът е много голям. Италия трябва да спечели срещата, защото равенството може да се окаже недостатъчно", завърши Киеза.