Полузащитникът на Хърватия Нико Кранчар е убеден, че той и неговите съотборници могат да излязат от група "C" на Евро 2012, където са още Испания, Италия и Ирландия.

"Ние се целим високо. Хърватите сме нация, която вярва че дори в група с Испания и Италия можем да се класираме напред. Малцина са нациите, които могат да твърдят същото", каза футболистът, който ще играе за Динамо Киев от лятото.

"Можем да докажем, че сме силен отбор и че можем да победим всеки, когато имаме ден. Дано еуфорията ни помогне да стигнем по-далеч, една крачка по-напред отпреди четири години, защото ние искаме да играем поне на полуфиналите", каза още Кранчар пред вестник "Експрес".

"Никой не очаква от нас да победим Италия и Испания, освен ние самите. Ние вярваме в нашите качества. Ние имаме силни индивидуалисти и отбор, който може да вземе победата."

"Очаквах повече от Ирландия. Но те получиха три гола във възможно най-неподходящото време - в началото и в края на първото полувреме, както в началото на второто. Така че не им беше лесно."

"За тях ще е трудно в оставащите два мача, но ирландците ще дадат всичко от себе си, в това съм сигурен. Те подобриха представянето си в последно време и вече е трудно да ги победиш", завърши Кранчар.