Националният селекционер на Русия Дик Адвокаат изрази разочарованието си, че неговият отбор е изпуснал победата над Полша и класирането на 1/4-финалите на Евро 2012 още след втория си мач от групата.

"Сборная" изигра много силен мач срещу поляците и поведе първи в резултата след попадение на Алан Дзагоев в 37-ата минута.

Страната обаче допусна гол от нищото, след като Якуб Блашчиковски със страхотно изпълнение съумя да изравни почти след първия един час игра.

"Моят отбор бе по-добрият тим на терена. Много съм доволен от Игор Денисов, който направи много силен мач", започна Адвокаат пресконференцията си.

"Халфът на поляците Блашчиковси обаче вкара наистина много красиво попадение и може би за това той е играча на мача, но според нас Денисов бе най-добрият на терена", добави той.

"Това бе един много добър мач, макар че аз си мисля, че бяхме по-добри от поляците. Противникът ни също игра много добре и това е един много добър резултат за Полша, защото все пак имаше 40 000 техни фенове на стадиона", каза още специалистът.

"Ако трябва да бъдем обективни, можем спокойно да кажем, че двата отбора работиха много здраво, но Русия имаше повече притежание на топката и създаде повече голови опасности пред противниковата врата"

"Андрей Аршавин е един от най-опасни ни играчи. Направи няколко грешки, но като цяло се представи много добре. Мислех да го сменя, но всеки път, когато топката бе в краката му, се случваше нещо интересно, така че се отказах"

"Мисля, че Русия е отборът, който играе най-добър футбол в този турнир", завърши Адвокаат.