Националният селекционер на Полша Франтишек Жмуда остана доволен от играта на своя отбор срещу Русия.

Двете страни завършиха при равенство 1:1 в късния мач, който се игра снощи. Първоначално руснаците откриха резултата с попадение на Алан Дзагоев няколко минути преди края на първата част.

Домакините обаче съумяха да изравнят в 57-ата минута чрез един от големите си лидери Якуб Блашчиковски.

Така Полша има две точки след първите си два мача от Евро 2012 и ще трябва да постигне задължителна победа над Чехия в последния си мач, за да премине груповата фаза на турнира.

"Можем да се класираме на 1/4-финалите. Този отбор е в състояние да постигне това и ще се опитаме да го направим", коментира Жмуда на пресконференцията след мача шансовете на неговия тим да премине груповата фаза.

"Натискът винаги е много голям. Пред нас предстоят няколко дни почивка и подготовка. Трябва да бъдем максимално свежи и готови за последния и решителен мач срещу Чехия", добави той.

"Войчех Шчесни ще пази на вратата ни за следващия мач. Той е нашият титулярен страж и няма никакво съмнение, че ще застане под рамката срещу чехите"

"Феновете отново бяха твърдо зад нас и това бе страхотно, както бе и в първата среща", продължи бившият треньор на Лех Познан.

"Този път имахме много повече въздух и успяхме да играем много по-бърз футбол. Изиграхме много добри мачове до момента"

"Отборът се представя все по-добре и все по-добре, като се има на предвид, че започнахме да го изграждаме през миналата година"

"В мача срещу руснаците показахме, че сме достатъчно добри, за да спечелим срещу Чехия в последната си среща и силно се надявам, че ще успеем да го сторим наистина", завърши Жмуда.

След първите два мача Полша има 2 точки в актива си и заема 3-ото място в класирането.

Страната е само на победа от преминаване на груповата фаза на Евро 2012, но за тази цел "Дружина полска" ще трябва да надвие Чехия.