Проблемите създадени от руските фенове и инцидентите, в които се замесиха веднага доведоха до реакция от страна на УЕФА.

Днес европейската централа глоби руската федерация със 120 000 евро и наложи условно наказание от отнемане на 6 точки за следващия квалификационен цикъл за еврофиналите.

Санкцията ще влезе в сила, ако привържениците на отбора не се държат както трябва до края на плейофите за Евро 2016, което означава до есента на 2015-а година.

Руските привърженици показаха темперамента си още в петък, когато атакуваха два стюарди по време на сблъсъка срещу Чехия. В крайна сметка четирима души от служителите на стадиона във Вроцлав потърсиха лекарска помощ преди да бъдат освободени от болницата.

Засега не е ясно, но има вероятност на местната федерация да бъде наложено наказание и заради изстъпленията преди и след снощния мач срещу Полша, когато се стигна до сбивания с привърженици на домакините и полицията трябваше да положи сериозни усилия, за да овладее ситуацията.

Случилото се обаче поставя руските футболни власти под сериозно напрежение, след като страната ще бъде домакин на световните финали през 2018-а година и инциденти от подобно естество не трябва да бъдат допускани.