Като играч той беше супер. Типичен централен нападател, който вкарва много голове. Но освен това бърз и техничен. Наричаха го Шукерман, заради невероятните неща, които правеше. Давор Шукер игра дори в Реал Мадрид и с този тим спечели Шампионската лига срещу Ювентус през 1998 г.

Сега неговата родна Хърватия се изправя срещу Италия на Евро 2012. От 5 юли тази година Давор Шукер ще застане начело на хърватската футболна федерация. И именно той вече е избрал заместника на селекционера Славен Билич (който отива треньор на Локомотив Москва) - Игор Щимац.

"Да, ще заема мястото на Маркович. Надявам се да дам нужния импулс на нашия футбол", призна Шукер пред "Гадзета дело спорт". Но преди това да стане той е на Евро 2012 където е в журито определящо играча на мача във всеки двубой. "Най-добрия за Италия е Пирло. Нашият е Модрич", не крие Шукер.

"Мачът е като финал и за двата отбора. Италия трябва да търси точките. А ние с победа ще се класираме напред. Вярвам, че можем да победим Италия".

"Адзурите са отбор със сила и талант. Един силен и ефикасен отбор. Който се представи силно срещу световния шампион. Те са такъв тим, който на голям турнир винаги се представя на ниво и може да спечели. Ние? В добър момент сме. Победата не само ще е огромна радост за страната ни, но ще постигне целта, която имаме - да излезем от групата".

"Ключът в този мач ще е в средата на терена. Там ще се реши кой ще спечели. Кой ще е шампион на Европа? Гласувам за Испания. Но няма да е лошо, ако Германия триумфира".