Ведран Чорлука изигра още един силен мач на Евро 2012. Централният защитник на Хърватия не позволи на нападателите на Италия да вкарат гол. Това помогна на неговия тим да стигне до 1:1 и да събере 4 точки.

Андреа Пирло вкара от фаул за Италия, но Марио Манджукич изравни с третото си попадение в турнира. Чорлука вярва, че неговияt тим е можел дори да победи.

"Променихме тактиката през второто полувреме. А това подобри много играта ни. Бяхме много по-добри след паузата и заслужихме този гол", каза Чорлука.

"Бяхме близо до победата, но това си остава добър резултат. Имахме някои трудности преди почивката. Играехме двама на двама срещу нападателите на Италия, които са много добри. Но въпреки всичко можеше дори да победим".

В последният мач Хърватия играе с Испания. При равенство 2:2 или по-голям резултат и двата отбора се класират със сигурност за сметка на Италия.

"Испания е един от най-силните отбори в света. Но ние вярваме в себе си. Убеден съм, че ще продължим на четвъртфиналите. Италианците се боят от 2:2? Не знам кой има проблеми в страната си за уговаряне на мачове. Нека италианците първо погледнат себе си, а после да говорят за другите".