Селекционерът на Гърция Фернандо Сантош посвети победата над Русия на всички гърци, както и на контузилия се тежко защитник Авраам Пападопулос.

Елините неочаквано спечелиха с 1:0 срещу играещия силни руски състав и това ги прати на 1/4финалите, което малко хора очакваха.

„Много сме щастливи. Посвещаваме тази победа на всички гърци, както и на Авраам, който получи тежка травма. Всичко бе въпрос на концентрация. Ако и в първите 2 мача бяхме действали така, ситуацията щеше да бъде различна” каза той.

„Имахме ясен план за мача, който следвахме, а освен това останахме концентрирани и дисциплинирани през цялото време. Поздравления за момчетата, които дадоха всичко от себе си. Точно в такива трудни ситуации се вижда, че този отбор притежава характер, а това е едно от най-важните неща” добави той.

„Русия е много силен тим, който обаче има нужда от свободни пространства, за да се чувства добре. Затова искахме да сме сигурни, че няма да им позволим да създават много положения, въпреки че през първото полувреме те имаха шансове. Втората ни задача бе да се опитаме да използваме това, че крайните им защитници често се включват в атака. Вкарахме гол, а след това се справихме прекрасно в защита” изтъкна Сантош.