Напълно очаквано Дик Адвокаат бе разочарован, след като Русия загуби с 0:1 от Гърция и отпадна от Евро 2012.

Никой не очакваше подобно нещо след силното представяне на състава в първите 2 срещи. В най-важния момент обаче, тимът се провали, въпреки че според мнозина можеше да стигне далеч в надпреварата.

„Играхме добре, но в крайна сметка в тази игра са важни головете. Въпреки че владеехме топката през повечето време, не успяхме да вкараме. Може би нямахме и късмет, но във футбола това се случва, така че поздравления за Гърция” коментира холандският специалист, за когото това бе последен мач начело на отбора.

„Съперникът само се защитаваше. Получихме гол, въпреки че през първата част имахме пълно превъзходство. След това стана трудно, защото отбор като Гърция знае как да се брани. В предни позиции ни липсваше острота” добави той.

„Имахме на разположение цяло полувреме, за да изравним и ми е трудно да обясня защо не успяхме да го направим. Атакувахме непрекъснато, крайните защитници се включваха, но нещо не ни достигна в решителния момент. Въпреки разочарованието мисля, че направихме крачка напред, защото това е отбор, който има бъдеще” каза още Адвокаат.