Капитанът на Полша Якуб Блашчиковски остана крайно разочарован след нещастното отпадане на родината му още в груповата фаза на Евро 2012.

"Дружина полска" загуби финалния си мач от надпреварата срещу Чехия с 0:1 и по този начин се прости с по-нататъшно участие на форума.

Халфът на Борусия Дортмунд стигна още по-далече с коментара си след отпадането на страната от турнира.

Той обвини президента на полската футболна федерация Гжегош Лато, че също има вина за отпадането на страната.

Куба, както е известен футболиста в родината си, обясни как семействата на футболистите много трудно са се добирали до билети за мачовете в случайте, в които са успявали да гледат двубоите на живо.

"Като капитан аз трябва да отговарям за отбора", заяви Куба след мача.

"Искам да задам няколко въпроса. Не може преди всеки мач да просим билети от президента на футболната асоциация за семействата ни. Това повлия на концентрацията ни на терена. Преди всеки мач ситуацията бе една и съща. Казах и на президента това в съблекалнята след мача. Не ме е страх да поема отговорност", добави 26-годишният футболист.

"Президентът казва, че е много силно свързан с отбора, но аз лично не съм свидетел на подобно нещо. Всеки път, когато имахме договорка с г-н Лато, той никога не удържаше на думата си"

Блашчиковски все пак признава, че проблемите с билетите не са основната причина за загубата от чехите, но въпреки това отсече, че това нещо е повлияло на отбора в негативен план.

"Нашите семейства са най-важни за нас, а ние не знаехме, дали те ще присъстват на мача или не"

"Час преди мача аз трябваше да се грижа за тези неща", отбеляза Куба.

Отпадането на Полша доведе до напускането на Франтишек Жмуда, който обяви официално на пресконференцията, че това е последният му мач начело на тима.

Той имаше договор с полската федерация до края на Евро 2012, но в крайна сметка си тръгна от поста си.

Полша завърши при равенства 1:1 срещу Русия и Гърция, но загуби от Чехия в съдбовния си мач и така се стигна до отпадането на страната от турнира.