Халфът на Хърватия Лука Модрич обяви със самочувствие, че тимът излиза за победа във всеки един мач, независимо от съперника.

Хърватите срещат фаворит №1 на еврофиналите Испания и се нуждаят от победа или равенство различно от 0:0 и 1:1, за да продължат напред.

„Нашите фенове са много взискателни. Ние знаем, че те очакват много от нас и винаги очакват да печелим, независимо от съперника. Същото обаче се отнася и за самите нас. Уверени сме, че можем да изненадаме Испания, въпреки че те са страхотен тим”, заяви Модрич.

„Доволни сме, когато сме считани за аутсайдери, защото срещу отбори като Испания, Италия, Германия и Англия в миналото, винаги сме надхвърляли възможностите си. Очакваме ги с нетърпение, защото в тях можем да покажем, че сме конкурентни и на най-добрите”, добави той.

„Лично аз съм доволен от представянето си, въпреки че през първото полувреме срещу Италия цялата ни игра не бе особено добра. Не се притеснявам от напрежението и отговорността. Винаги искам да дам най-доброто от себе си и макар че това невинаги е възможно, се старая максимално”, каза още Модрич, който е поласкан от сравненията с Шави и Иниеста.

„Всеки би бил щастлив, ако е сравнен с подобни играчи и аз не правя изключение. Смятам обаче, че трябва да работя още, за да стигна тяхното ниво”, изтъкна полузащитникът.