Бившият хърватски национал Роберт Просинечки не изключи изненада от тима на Славен Билич в днешния мач срещу Испания.

Равенство стига на Ла Фурия, за да продължи напред, но хърватите вече показаха, че могат да бъдат конкурентни на най-силните.

“Ясно е, че Испания е фаворит, не само в този мач, но и на целия турнир. Не мисля обаче, че лесно ще победи моята страна. Хърватия играе добре, а освен това в 90 минути всичко може да се случи. Не изключвам изненада”, коментира Просинечски в интервю за вестник “Марка”.

“Не смятам, че мачът ще бъде груб. На нас ни харесва да играем техничен футбол. Силни сме на контраатака, така че ще се стремим да използваме силните си качества”, добави той.

Запитан за евентуално равенстно 2:2, което ще прати и двата тима напред, Просинечски бе категоричен: “Сигурен съм, че Хърватия ще играе за победа и ще демонстрира принципите си”.

“Испанците разполагат с най-силната халфова линия в света, но отново ще кажа, че в един двубой всичко става”, каза още хърватинът, който сега е треньор на Цървена звезда.

През 90-те години на миналия век той игра за Реал М, Овиедо, Барселона и Севиля, но заради контузии кариерата му не се разви по най-добрия начин.