Наричат отбора на Хърватска „шахматистите”, но истинският гросмайстор в този мач се очертава да е нашето момче на европейското, Славей Таслаков, който за пореден път ще впрегне мощната си като процесор аналитична мисъл, за да стигне до победата. С
bet365.com, на европейско, играчът си ти.  


Полузащитникът на Испания Шави не скри яда си от твърденията в италианския лагер, че Ла Фурия ще извърти приятелско 2:2 срещу Хърватия тази вечер. Подобен резултат би класирал двата тима във фазата на елиминациите за сметка на "Скаудра адзура".

"Със сигурност няма да се опитаме да блокираме пътя на Италия. Ние играем атакуващ футбол, така че едно евентуално равенство няма да ни удовлетвори", сподели Шави, цитиран от "Сън".

"Ще излезем решени да контролираме играта, да задържаме топката и да атакуваме. Това е нашият стил - този, който ни направи европейски и световни шампиони."

"Нашата цел винаги е победата и срещу Хърватия няма да правим никакви изключения. Зависим от себе си, за да се класираме напред и сега ще се опитаме да спечелим и да завършим на първо място в нашата група."

"Ние изпитваме същия глад за победи както на Евро 2008 и на световното първенство преди две години. Ние сме сред фаворитите и имаме възможността да творим история с още една европейска титла."

"Хърватия притежава фантастичен отбор с много талантливи футболисти. Не очаквам лесен мач", завърши своето изказване конструкторът на Ла Фурия.

Испания излиза срещу Хърватия от 21.45 часа българско време, а със същия начален час ще бъде двубоят на Италия с отпадналия от турнира тим на Ирландия.