Националният селекционер на Хърватия Славен Билич логично остана разочарован след загубата с 0:1 от Испания, която дойде след много спорно попадение.

Хърватите се нуждаеха от равенство 2:2 или победа в този мач, за да продължат в директните елиминации на турнира, но в крайна сметка не успяха да постигнат този резултат.

"Шахматистите" като цяло имаха няколко много добри голови положения, но за тяхно съжаление не успяха да се възползват от тях.

В крайна сметка Хърватия отпадна от Евро 2012 още в груповата фаза на турнира.

"Имахме нашия план. Играхме срещу световните и европейски шампиони. Отбор, който е гладен за трофеи. Опитахме се да ги неутрализираме. Не атакувахме през първите минути на мача, защото чакахме последния половин час", заяви Билич на пресконференцията след двубоя.

"Едва тогава поехме рискове. Испанците имаха много трудности срещу нас. Можехме дори да спечелим този мач, бяхме много близо до това", добави той.

"Не е лесно да играеш срещу Испания, но ние знаехме, че ще имаме две или три положения. Положението пред Ракитич трябваше да бъде оползотворено от него. Мисля, че заслужавахме по-положителен резултат"

"Моите футболисти бяха страхотни не само в този мач, но и в другите двубои от груповата фаза на турнира. Намирахме се в една много силна група"

"Не очаквах, че това ще бъде последният ни мач. Бях сигурен, че можем да се класираме за директните елиминации"

"Да играеш срещу Испания, както казах, не е лесно. Те са наистина много добър тактически подготвен отбор"

"Напускам отбора и искам да благодаря на хърватската футболна федерация за шанса, който ми даде преди шест години, когато бях още млад и неопитен треньор"

"След няколко дни ще се присъединя към новия ми отбор Локомотив Москва. През тези шест години не съм имал проблеми с никого - нито с играчи, нито със служители"

"Наслаждавах се на всяка една минута начело на Хърватия', отсече Билич.

"Да бъдеш национален селекционер е уникално преживяване", не пропусна да отбележи още вече бившият селекционер на Хърватия.

Билич подписа договор с Локомотив Москва още преди европейското първенство да започне.