В лагера на Гърция се настройват за здрава битка срещу Германия, въпреки че едва ли са много хората, които дават някакви шансове на отбора.

Бундестимът спечели и трите си мача в групата, но Елините от доста време демонстрират, че могат да се справят и с най-големите фаворити, така че 1/4финала в петък се очертава изключително интересен.

“Играем срещу един от фаворитите на турнира, но вярваме в себе си и срещу Русия показахме на какво сме способни. Уважаваме германците, но не се страхуваме от тях. Готови сме за здрава битка през всичките 90 минути, след това ще видим какво сме постигнали” каза халфът Янис Маниатис.

“Независимо срещу кой играем винаги сме считани за аутсайдери. Ето обаче, че все още сме в турнира. Срещу Германия ще бъде важно началото, след което ще видим накъде ще тръгне мачът” добави Григорис Макос.

Футболистите от националния отбор, които играят в Бундеслигата пък ще информират съотборниците си за тайните на германския футбол. Кириякос Пападопулос носи екипа на Шалке, Папастатопулос играе за Вердер, а Фортунис за Кайзерслаутерн.

“Говорим непрекъснато с футболистите, които играят или са играли в Германия. Те могат да ни кажат кои са силните и слабите места на съперниците” изтъкна Маниатис.

Ако мачът стигне до дузпи гърците може и да са леко притеснени, тъй като пропуснаха последните си 3 опита – два в контролата с Армения и срещу Полша в първия мач. “Нарочно го направихме, за да заблудим съперниците” пошегува се Макос.