Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун даде съвет на германеца Себастиян Фетел да не прибързва с евентуално преминаване във Ферари.

"Не бих му препоръчал да отиде във Ферари в момента. Той е още доста млад, а по принцип състезателите завършват кариерата си в този отбор", изригна Екълстоун пред германското списание "Шпорт Билд".

81-годишният британец даде интервюто заедно с шефа на "черните кончета" Стефано Доменикали, който определи аса на Ред Бул като "изключителен пилот".

Запитан дали двукратния световен шампион скоро ще бъде в екип с друг двукратен първенец на света - Фернандо Алонсо, италианецът загадъчно сподели: "Човек никога не трябва да казва никога".

"Един ден това може да се случи - Фетел да кара за Скудерия Ферари", продължи своя коментар пред списанието Екълстоун.

"Не би трябвало да е проблем Фетел да бъде в един отбор с Алонсо. И двамата са състезатели, които търсят нови предизвикателства пред себе си."

"И за двамата ще е огромно предизвикателство да се състезават един с друг в един отбор. Всеки един от двамата би си казал, че може да победи другия. Фетел и Алонсо са доста самоуверени момчета", завърши Екълстоун.