Полузащитникът на чешкия национален отбор по футбол Томаш Росицки заяви, че асът на Португалия Кристияно Роналдо играе отлично в атака, но не толкова добър в защита.

Тази вечер чехите се изправят срещу "мореплавателите" в първи четвъртфинален сблъсък на Евро 2012, който може да проследите пряко в Gol.bg от 21.45 часа българско време.

Точно около името на Росицки бе насочено вниманието на медиите, тъй като плеймекърът на Чехия получи контузия и пропусна последния мач срещу Полша. Оказва се, че той не е напълно възстановен и няма да може да започне като титуляр и срещу Португалия.

Новината бе потвърдена от Владимир Смицер, който е част от треньорския щаб на Чехия. Все пак има шанс Росицки да се появи като резерва.

Същевременно самият футболист остава активен в медиите и даде мнението си за голямата звезда на Португалия Кристиано Роналдо.

"Кристиано е добър нападател, но той не иска да играе в защита. Понякога можеш да си толкова добър, че да си позволиш да не помагаш в отбрана, след като бележиш попадения за отбора си", каза Томаш Росицки, цитиран от английския вестник "Сън".

"Но Кристияно Роналдо ли е най-добрият футболист в света? Не знам дали той е достоен за това определение".

"Хората казват, че Португалия е фаворит, но как точно се разпознава един голям отбор? Особено тук, където всички тимове са силни и само малки детайли решават кой ще победи", продължи своя коментар Росицки.

"Не бих казал, че има пет отбора, които са по-силни от нас. Срещу Португалия ни предстои един от най-трудните ни двубои на турнира, но ние вярваме, че можем да продължим напред", завърши изказването си с голяма доза оптимизъм Росицки.

Строга диета, активна физическа подготовка, ежедневни сесии с личния треньор и часове във фитнеса – това са само малка част от нещата, от които нашият играч на Евро 2012 Евгени Тодоров няма нужда, за да излезе големия победител в предстоящия мач. С  bet365.com, на това eвропейско, играчът си ти.