Селекционерът на Чехия Михал Билек призна предимството на Португалия след поражението с 0:1, което сложи край на престоя на отбора на еврофиналите.

“За съжаление нямахме владеенето на топката, от което се нуждаехме. Противникът бе по-добър от нас и показа това през второто полувреме, когато ни притисна. В отбора им има футболисти, играещи за топ-клубове и честно казано ние осъзнавахме, че не сме на тяхното ниво”, коментира той.

“Заложихме на колектива и духа, който имаме, защото в последните 2 години съумяхме да изградим един много добър тим. Все пак се радвам, че стигнахме дотук, защото ако някой ми бе казал, когато поех поста, че ще стигнем до 1/4-финал на европейското първенство, нямаше да му повярвам”, добави наставникът.

“Естествено, че има разочарование, защото след доброто си представяхме в групата имахме желание да играем на полуфинал. Борихме се, но съперникът е много опасен. Подсилихме защитата си и през първото полувреме като цяло се справихме добре, но след това ставаше все по-трудно да ги спираме. Започнахме и да губим енергия, те вкараха, а ние просто нямаше как да отговорим”, каза още Билек.