Националният селекционер на Германия Йоахим Льов смята, че не може да се прави съпоставка между Гърция и Челси.

'Елините' доста изненадващо преминаха груповата фаза на Евро 2012, след като демонстрираха голям характер в мачовете си.

Някои специалисти набързо направиха паралел с представянето на Челси в Шампионската лига, където "Сините" от аутсайдер успяха да станат шампион на Европа.

Днес Германия и Гърция ще се изправят в 1/4-финален двубой от Евро 2012, който се очаква да бъде доста интересен.

"Мога да кажа, че е малко пресилено да се правят прилики между Челси и Гърция. Чувал съм много за Челси, но гърците специално играят с този стил от години", заяви Льов на пресконференцията преди мача.

"Лондончани играят различен футбол в първенството си в сравнение с това, което видяхме в Шампионската лига. Видях съвсем различно представяне от тяхна страна на 1/2-финалите и финала", добави той.

"Наставникът на гърците иначе се интересува от добрата игра и комбинативността. Гърците си вършат работата доста добре"

"Те се защитават добре и действат добре на контраатака", каза още селекционерът на Германия.

"Гърците не чувстват, че трябва да атакуват през цялото време. Те действат предимно на контри. Ето как създават проблеми на другите отбори"

Льов призна също, че Бастиан Швайнщайгер вече се е преборил с травмата в глезена си и се очаква днес да бъде титуляр в халфовата линия на немците, заедно със Сами Кедира.

Той настоя, че Германия е абсолютен фаворит в днешния мач.

"Фаворити сме за този мач", подчерта Льов.

"Това е логично и ние можем да приемем тази своя роля"

"Подобни мачове имат свой собствен характер. Това, че сме фаворити, не значи, че директно ще елиминираме гърците без игра"

"Смятахме, че руснаците са големият фаворит срещу Гърция, но всички видяхте какво стана накрая. Ако играем нашата си игра, тогава мога да кажа, че ще бъдем достатъчно силни, за да победим противника", завърши наставникът на немците.