Гръцките национали са горди от работата, която свършиха на Европейското първенство. "Елините" отпаднаха от турнира късно снощи, след като загубиха от Германия с 2:4 в 1/4-финален сблъсък.

"Бяхме много по-добри през второто полувреме и дадохме всичко от себе си", коментира Димитрис Салпингидис, който направи силен мач за родината си.

"Вярвахме в собствените си възможности и успяхме да изравним резултата, след като преди това губехме", добави той.

"За съжаление обаче  Германия ни вкара втори гол и след това ни мушнаха още един. Въпросът е, че ние се борехме много здраво и можем да напуснем турнира с високо вдигнати глави", каза още една от звездите на Гърция.

"Всичко в Полша е много хубаво. Радвам се на всеки момент и на факта, че трябваше да се борим всеки ден"

"Надявам се, че нашите фенове са радостни от нашите усилия по време на турнира", подчерта Салпингидис.

"Следващата ни цел е да се класираме за Световното първенство в Бразилия през 2014 година", завърши атакуващият футболист.

Йоргос Самарас също даде своя коментар за снощния мач срещу Германия, който неговата родина загуби.

Нападателят на Селтик вкара изравнителното попадение в срещата, но като цяло се представи на много ниско ниво по време на двубоя.

"Германия е много добър отбор. Дадохме повече от 100 процента от себе си срещу тях. Ето защо ние сме горди с представянето си", каза той.

"Знаем, че направихме всичко възможно, за да елиминираме противника. Можем да бъдем доволни от работата, която свършихме"

"Гръцкият отбор има много млади футболисти, включително в това число съм и аз. Все пак съм още на 27 години. Ние имаме бъдеще. Надявам се да се класираме за световните финали и да играем на Мондиала в Бразилия", завърши Самарас.

Салпингидис и Самарас вкараха двата гола за Гърция в снощния 1/2-финален сблъсък. Двамата излязоха като титуляри на терена.

Въпреки това обаче техните попадения не помогнаха особено много на родината им.