Полузащитникът на испанския национален отбор по футбол Сеск Фабрегас, който често играе като "фалшива девятка" на Евро 2012 до момента, сравни предстоящия полуфинален мач срещу Португалия със супердербито на Испания между Реал Мадрид и Барселона.

"Португалия е един от най-силните отбори. Те се отбраняват добре и са изключително опасни на контраатаки. Стилът на игра на този отбор прилича на Реал Мадрид. Ние трябва да покажем най-доброто от себе си", каза Сеск Фабрегас, цитиран от вестник "Сън".

"Този мач може да бъде сравнен с Ел Класико между Реал Мадрид и Барселона заради стила на игра на двата отбора. Но все пак в двата отбора има различни футболисти. Ние имаме състезатели от различни клубове, така че няма да е същото."

"Преди четири години, след като спечелихме с дузпи срещу Италия на четвъртфиналите, всички скачахме заедно в центъра на игрището и празнувахме победата", допълни футболистът на Барселона.

"Поздравявахме нашите фенове и семействата си, усещахме радостта от огромния успех, след като елиминирахме Италия."

"А след победата над Франция усещането бе друго - сякаш това бе наш дълг, нещо съвсем нормално, което трябваше да сторим", каза още Сеск Фабрегас по адрес на един от най-трудните съперници на Ла Фурия в исторически план.