Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели след победата над Теплице, че е бил много по-доволен от темпото на игра на сините в предните мачове, въпреки че отборът не се поздрави с успех.

“Първо смятам, че предишните два мача – с Млада Болеслав и Рапид (Букурещ) бяха на много по-високо ниво като ритъм на игра. През първото полувреме не стана кой знае колко добър мач по простата причина, че вятърът беше много силен и се играеше много трудно – постоянно имаше статични положения пред нашата врата”, заяви пред Дарик радио Стоилов.

“През второто полувреме, когато вятърът утихна, имахме тотално превъзходство. И през първото полувреме контролирахме топката повече, но стана една полезна проверка срещу сериозен противник. Можеше да вложим много повече като физически усилия. Това беше и моето желание, не съм се интересувал от резултата. Няма достатъчно максимално тичане по терена, което е желанието на треньорския щаб и точно това им казахме на полувремето”, добави Стоилов.

“Всички, които започнаха днес, ще играят по още максимум един мач, така че ще имат възможност да се покажат. В момента имаме четирима здрави защитници, които са на добро ниво в този момент, а и Топузаков имаше леки проблеми с ахилеса и затова решихме да го запазим в днешния мач, защото по програма му остава да изиграе още един мач, така че съвсем спокойно да получи почивка, за да се възстанови напълно. В следващия мач със Слован (Либерец) той ще бъде налице”, каза наставникът на сините.

“По принцип винаги има притеснение, когато не печелиш мачовете, но с оглед на начина, по който нашият отбор игра в мачовете с Млада Болеслав и Рапид (Букурещ), не се съмнявам, че сме на едно добро ниво. По-добре е да тренираме и да играем добре. Повече ме интересува организацията и ритъма, които държат играчите в контролите”, завърши Станимир Стоилов.