Треньорът на Испания Висенте дел Боске бе хладнокръвен в радостта си след спечелването на европейската титла по футбол.

На финала Ла Фурия отвя Италия с 4:0 и дублира титлата си от преди 4 години. Дел Боске обаче настоява, че вече трябва да се мисли за квалификациите за световното първенство през 2014 година.

"Успехът ни е исторически, но трябва да гледаме към бъдещето и квалификациите за Бразилия", коментира Дел Боске на пресконференцията след мача.

"Преди да започна да анализирам искам да отбележа, че на всеки му се случва да загуби. Италия имаше страхотен турнир, но получи тази контузия с Тиаго Мота и практически тогава мачът свърши".

"Ние имахме невероятен мач, но не подценихме Италия. Те просто нямаха късмет. Всичко се разви в наша полза. Италия бе с човек по-малко, имаше един ден по-малко за почивка и те опитваха през цялото време, но не успяха да влязат в мача".

"Ние имаме страхотна генерация от играчи. Те имат корени в играта и знаят как да играят, защото идват от страна, която знае как да играе. Това е велика ера за испанския футбол".

"След Виена през 2008 година Луис Арагонес ни показа пътя, посоката, в която да вървим. Но сега пред нас има предизвикателства - квалификациите за световното първенство, а след това и купата на конфедерациите, където ще представяме Европа и искаме да се представим добре".