Халфът на Испания Сеск Фабрегас заяви, че отборът продължава да бъде гладен за успехи дори и след спечелването на Европейската титла на първенството в Полша и Украйна.

Това бе трети пореден триумф на Ла Фурия на голям футболен турнир и много специалисти поставиха под въпрос дали Испания ще запази нивото си и за световното първенство през 2014 година в Бразилия.

Фабрегас обаче вярва, че пред отбора има светло бъдеще.

"Като се има предвид, че с изключение на двама-трима души всички сме на възраст 23,24,25,26 години, бих казал, че ще продължим напред", коментира Фабрегас пред Скайспортс.

"Но това зависи от нас. Трябва да се държим както трябва, трябва да искаме да печелим още и да сме гладни за успехи".

"През последните 4 години този отбор показва точно това и трябва да продължим да го правим".

"Всяка година ще става по-трудно, защото отборите все повече искат да ни победят.  Сега обаче ние искаме да се насладим на успеха си и след това да мислим за купата на конфедерациите".

По време на самия турнир обаче Испания трябваше да преглътне известни критики за не много убедителното си представяне и дори отборът бе обвинен от някои, че играе скучно.

"От наша гледна точка беше трудно, защото бяхме подложени на голямо напрежение от пресата. Но за пореден път отборът опроверга всички и дори самите ние сме впечатление  от това, което постигнахме".

"Горди сме с начина, по който играем. Ако през последните 4 години сме спечелили титли, това е заради начина, по който играем. Вярваме в своя стил".

"Не променихме нищо. Не се опитвахме да опровергаваме хората, които мислиха, че сме скучни. Въпросът не беше само да спечелим, а как го направихме".

"Мисля, че впечатлихме света с техническите си умения и с тактиката си, защото въпросът не е само да вкарваш голове. В защита бяхме много компактни и силни. Получихме само един гол, а вкарахме 12. Според мен това не е скучен отбор".

Накрая Фабрегас коментира и личния си принос в отбора и най-вече играта му в необичайната роля на "фалшива деветка".

"Беше различно. Аз съм полузащитник, който играе зад нападателите. Но се чувствах много добре и съм много горд да играя за този отбор".

"За мен няма значение дали играя с номер 9, номер 10 или номер 8. Важното е отношението и дисциплината на отбора".