Световният шампион от 1986 година с Аржентина Диего Марадона заяви, че според него настоящият национален отбор на Испания е навярно най-силният тим в историята на международния футбол.

"Испания показа, че не е само най-добрият отбор в момента, но и навярно най-добрият тим в цялата история на футбола", заяви Марадона в своята колонка в "Таймс ъф Индия".

"Нито един футболист не може да спре тази испанска машина. Кристияно Роналдо опита с Португалия, но испанците го обезвредиха. Андреа Пирло опита с Италия, но на моменти четирима испанци го спираха."

"Испания вкара 12 гола и допусна само един на това европейско първенство. Тяхната защита в лицето на Арбелоа, Жерард Пике и Серхио Рамос, както и вратарят Икер Касияс зад тях, е най-добрата в света."

"В ляво имат Жорди Алба, който показа защо Барселона пръсна 14 милиона евро за него. Той вкара хубав гол, разсичайки италианската защита в 60-тата минута."

"Това изключително поколение на Шави, Серхио Бускетс, Чаби Алонсо, Андрес Иниеста и Давид Силва сформира една добре работеща машина."

"Можеш да спреш единия от тях, но останалите петима продължават да пресират, да създават положения и дори да завършват.  Испания предизвика революция във футбола, играейки без нападател и използвайки талантливия Фабрегас, който може да отвори пространства."

"Дори Фернандо Торес си върна увереността и в края на финала влезе, вкара гол и записа асистенция. Според мен Златан Ибрахимович вкара гола на турнира след като отбеляза от воле срещу Франция", завърши изказването си Марадона.