Вратарят на испанския национален отбор по футбол Икер Касияс показа уважението си към Италия във финала на Евро 2012 в Полша и Украйна.

При резултат 4:0 за Ла Фурия главният арбитър на финалния сблъсък Педро Проенса назначи три минути добавено време, в които "Скуадра адзура" дори можеше да бъде напълно разгромена от своя опонент.

Икер Касияс обаче за пореден път показа, че е не само голям футболист, но и доблестен като човек. Капитанът на испанците се обърна към един от страничните съдии с молба да бъде свирен край на срещата.

Така Икер засвидетелства уважението си към обезкървените италианци, които трябваше да играят последния половин час на двубоя с човек по-малко заради травмата на Тиаго Мота.

"Съдия, съдия, уважавай съперника, уважавай Италия. Вече е 4:0", провикна се Икер  Касияс към страничния рефер. Секунди по-късно прозвуча и последният съдийски сигнал.

Още преди началото на мача за титлата, Икер Касияс се бе изказал доста ласкаво както за "Скуадра адзура", така и специално за своя колега Джиджи Буфон. Големият респект между двамата титани в професията лесно можеше да се забележи преди и след мача на стадиона в Киев.

Ето и видео от ситуацията: