Испанските национали Андрес Иниеста и Раул Албиол ще се откажат от своите бонуси за титлата на Евро 2012.

Двамата футболисти на Ла Фурия трябваше да получат по 300 000 евро премия от испанската футболна федерация, но се решили да дарят бонусите си за засегнатите от горските пожари в източната част на Испания.

През последните няколко дни испанските власти се бореха с овладяването на пожарите, които бяха най-големи около Валенсия, като за целта бяха мобилизирани над 2000 огнеборци и доброволци, както и повече от 40 самолета. Пожарите са най-големите в страната от 2004 година насам.

Въпреки това над 50 000 хектара гора бяха изпепелени, а близо 3000 души бяха евакуирани от домовете си заради огнената стихия.

Раул Албиол е продукт на школата на Валенсия, като той имаше професионален договор с клуба в периода 2004-2009 година, преди да премине в Реал Мадрид.

В същото време асът на Барселона Андрес Иниеста започва кариерата си в Албасете. Градът е в източната част на Испания и се намира на малко повече от 130 километра от Валенсия.

Това не е първият подобен жест на Андрес Иниеста. През ноември миналата година той наля 1.2 милиона евро в касата на родния си тим Албасете и го спаси от фалит. Иниеста бе избран за играч №1 на Евро 2012.