Европейският шампион и доскорошен футболист на Валенсия Жорди Алба изрази задоволството си от трансфера за 14 милиона евро в родния си клуб Барселона.

23-годишният ляв краен бранител направи силно европейско първенство и сега насочва вниманието си към предсезонната подготовка на каталунците.

"Сега се връщам у дома, при семейството си, затова съм толкова доволен. Последният месец беше невероятен за мен и сега трябва да се възползвам от възможността, която Барселона ми дава", сподели Алба в официалния сайт на Барса.

"Много се вълнувам, че ще мога да играя за най-добрия отбор в света, където играят най-добрите футболисти, където са най-върлите фенове. За мен това е едно голямо предизвикателство, но аз ще дам най-доброто, на което съм способен."

"Бях едва 15 -годишен, когато напуснах Барселона, за да следвам своя път. За щастие, след няколко години клубът ме привлече. Тимът ми дава шанс и аз съм много доволен."

"Освен националните състезатели от Барселона, аз познавам доста играчи от школата на тима - моите съотборници от времето, когато бях тук като дете. Сигурен съм, че бързо ще се впиша в отбора."

"Говорих с треньора Тито Виланова след края на европейското първенство и той ме поздрави. Нямам търпение да започна да играя под негово ръководство", завърши изказването си Алба.